Sas en Projecten
Sas houdt van projecten! Een paar voorbeelden:
Kleur je dag; ouderen en mensen met dementie kleuren hun erfgoed.
Erfgoedwandelingen; getekende erfgoedwandeling met opdrachten.
Pietertje op avontuur met Isabella; buitenschools cultuureducatieproject.
Wil je ook een project door of met Sas? Dan moet je zeker bellen of mailen!

Kleur je dag
Samen met ouderen en mensen met dementie kleuren we, a.d.v. door Saskia van Oversteeg getekende kleurplaten, het Brabantse erfgoed.
Sas illustraties draagt door middel van cultuurbeleving bij aan bovenstaande doelstelling. Ontmoetingsmomenten organiseren waarin ouderen en mensen met dementie in collectief verband speciaal voor de woonlocatie ontworpen kleurplaten gaan inkleuren. Om daarmee de eigen creativiteit te stimuleren, het gevoel van eigenwaarde te versterken en het herkennen van het verleden en het beleven daarvan in groepsverband te activeren.
De kleurplaten bevatten herkenbare elementen en objecten uit de plaats waar zij woonachtig zijn zoals: bijzondere gebouwen als kerkgebouw, gemeentehuis, kasteel, boerderij of fabriek. Maar ook personen of monumenten uit de geschiedenis van de locatie. Bijzondere gebeurtenissen als kermis, bedevaart, carnaval. En verder thema’s uit de jaren vijftig en zestig omdat de ouderen die direct zullen herkennen.
Door de bijeenkomsten in een vast patroon en met enige regelmaat te laten plaatsvinden ontstaat niet alleen een continue stroom van cultuuroverdracht maar ook van een nieuwe vorm van sociaal samenzijn.
Kijk hier voor meer voorbeelden van kleurplaten.

Wil je dit mooie project ook op een zorglocatie bij jou in de buurt of wil je meer informatie? Bel gerust of stuur een mail. Sas geeft je graag meer informatie.


Brabants Bont tafelkleed met Boerenbont bord en Raadhuis van Vught.


Erfgoedwandelingen
Erfgoedwandelingen zijn getekende wandelingen door het erfgoed van, door en voor kinderen gemaakt.
Een voorbeeld hiervan is het Pietertjespad. Dit pad loopt door Vught en is een schatkaart gemaakt in samenwerking met groep 7 van basisschool De Springplank, het Vughts Museum, Bibliotheek Vught, De Petrus en getekend door Saskia van Oversteeg. Het werd mogelijk gemaakt door gemeente Vught, Erfgoed Brabant en Plaza Cultura.

Erfgoedwandeling PietertjesPad Cromvoirt


Wil je ook een erfgoedwandeling ontwikkelen? Bel gerust of stuur een mail. Sas geeft je graag meer informatie.

Erfgoedwandeling Pietertjespad Vught

Pietertje op avontuur met Isabella

(Dit project is afgerond)
Kunstlessen met een vleugje geschiedenis voor kinderen van 7 t/ 12 jaar.
Ken je Pietertje? Hij woont in DePetrus. Hij gaat op avontuur met Isabella. Zij woonde op Fort Isabella.
In blokken van 5 lessen kun je samen met Saskia van Oversteeg meewerken aan hun spannende verhaal. Saskia geeft je hierbij les in tekenen, illustreren, schilderen, boetseren en fotografie en laat je Pietertje met Isabella door de geschiedenis reizen. Hier wordt een bijzonder beeldboek van gemaakt.
Dit project is tot stand gekomen door een samenwerking van Sas illustraties, Het Vughts Museum, Stichting Fort Isabella, Gemeente Vught en Plaza Cultura.