Sas geeft cursussen en workshops

Een kunstenaar weet hoe fijn het is om op een goede, gepassioneerde manier les te krijgen. Elke kunstopleiding kent wel een aantal van die betrokken docenten van wie je de lessen een leven lang zult herinneren. Precies die passie en betrokkenheid wil illustrator Saskia van Oversteeg graag overbrengen op anderen. 

Je kunt bij Sas illustraties diverse cursussen, workshops en privélessen volgen. Je leert o.a. over technieken en materialen in een kleine groep of alleen. Samen zoeken we naar je mogelijkheden en talenten.

Cursussen volwassenen:

Bij Sas kun je beeldende lessen in illustreren, tekenen, schilderen en fotografie volgen op verschillende locaties bij div. kunstencentra of als privéles op een locatie die jij fijn vindt.

Een cursus volg je o.a. bij:

Huis73: Je leert het vormgeven van je hoofdpersoon (-nen), de omgeving (-en) waar je verhaal zich afspeelt. Ook leer je de verschillende stijlen waarin je kunt illustreren, het bedenken van de vorm van je boek en de techniek waarin je wilt werken. Ook als je zelf (nog) geen tekst geschreven hebt, kun je met deze cursus meedoen. Saskia heeft verschillende soorten verhalen die je leert illustreren. Natuurlijk leert ze je daarbij over verschillende technieken en materialen. Ook als je geen ervaring in tekenen of schilderen hebt kan Saskia je leren illustreren.

Het Bossche Palet: Sas geeft hier tekenles en schilderles. Beginners werken aanvankelijk met potlood om de basis te leren. Daarna kunnen ze in overleg met Saskia meedoen met de rest van de groep of werken aan eigen werk. De opdrachten voor gevorderden worden uitgewerkt in verschillende materialen en technieken. Sas is er om te begeleiden en helpen zoeken naar je mogelijkheden en het ontwikkelen van je eigen handschrift.

Cursuscentrum ABZ: Sas geeft hier ‘illustreren’ en ‘kennis maken met tekenen en schilderen’. ‘Illustreren’: leert je kennis maken met illustreren. Illustraties bij een verhaal, krantenartikel, woord of gedicht bijvoorbeeld. Steeds een ander soort tekst en steeds voor een ander publiek. Saskia begeleidt je en helpt je met het werken in verschillende technieken en materialen. Na verloop van tijd werken we steeds meer aan je eigen stijl.
‘Kennis maken met tekenen en schilderen’: je maakt kennis met de verschillende manieren van tekenen, illustreren en schilderen. Je gaat aan de slag met potlood, pen en inkt of fineliner, acrylverf, aquarel of olieverf. Met deze verschillende materialen maak je kort kennis waarbij tevens wordt ingegaan op bijvoorbeeld
modeltekenen, illustreren bij tekst of schilderen aan de hand van stilleven of vrije expressie.

Voor een overzicht van de cursussen die Sas geeft, klik je hier.

Wil je liever een privéles, neem dan gerust contact met Sas op.

Workshops volwassenen bij Sas of op uw eigen locatie.

Sas geeft ook workshops van één of meerdere lessen. Deze worden gegeven door Sas illustraties op locatie. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals workshops tekenen, schilderen,  illustreren, modeltekenen en portrettekenen. Maar Saskia geeft ook workshops fotografie. Aan de hand van gevarieerde opdrachten legt Sas jou de basis van fotografie uit. Daarnaast leert ze je de mooiste foto’s maken. Inclusief handige tips en tricks op het gebied van standpunt, compositie, witbalans.